Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Mrkvový humus - 8. 3. 2019

Mrkev si nakrájíme na menší kousky a upečeme ji posypanou slunečnicovými semínky, zakápnutou olivovým olejem, solí a římským kmínem doměkka, 22 minut na 180 °C. Následně upečenou mrkev rozmixujeme s cizrnou, olivovým olejem, vodou, solí a dochutíme cayenským pepřem a citrónovou šťávou. Na salát si v pánvi na oleji orestujeme kostičky mrkve, květákové růžičky, chilli papričku, řapíkatý celer, osolíme, opepříme, přidáme jarní cibulku, kukuřici a vinný ocet. Podáváme s celozrnným pečivem.

Potřebujeme:
mrkev, květák, kukuřice, ředkvičky
vařená cizrna/sous vide Bonduelle
cayenský pepř, chilli
římský kmín
slunečnicová semínka
citronová šťáva, vinný ocet
sůl, olivový olej
trocha vody

Recepty