Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Bezlepkový koláč s citrusovým krémem - 11. 3. 2019

Banán rozmačkáme vidličkou. Vejce vyšleháme a vlijeme k banánu. Přidáme olej, ocet a med. Do druhé mísy dáme nastrouhanou mrkev a petržel, ořechy, mouku, sodu, skořici, kůru z pomeranče a 

Banán rozmačkáme vidličkou. Vejce vyšleháme a vlijeme k banánu. Přidáme olej, ocet a med. Do druhé mísy dáme nastrouhanou mrkev a petržel, ořechy, mouku, sodu, skořici, kůru z pomeranče a promícháme. Moučnou směs spojíme s tekutou směsí, pečlivě promícháme a vlijeme do pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C 35-40 minut. Upečený koláč po vychladnutí potřeme krémem z žervé, jogurtu, medu a pomerančové šťávy. Ozdobíme a krájíme na porce.

Suroviny:

1 banán, 4 vejce, 100 g rozpuštěného kokosového extra panenského oleje, lžíce jablečného octa, 130 g medu, 1 středně velká mrkev (100 g) (oloupat a nastrouhat najemno), 2 ks petržele (250 g) (oloupat a nastrouhat najemno), 200 g sekaných vlašských ořechů, 150 g pohankové mouky, 2 lžičky sody, mletá skořice, pomerančová kůra

Poleva: 200 g žervé, 100 g řeckého jogurtu, 2 lžíce medu, šťáva z ½ pomeranče