Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Hruškové muffiny s kokosem - 13. 3. 2019

Hrušky krájíme na kousky. V pánvi rozpustíme máslo se třtinovým cukrem.

Hrušky krájíme na kousky. V pánvi rozpustíme máslo se třtinovým cukrem. Vsypeme nakrájené hrušky a krátce orestujeme. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme mandlovou mouku, kokos, skořici, sůl a promícháme. Do jiné misky dáme vejce, mléko, cukr a rozšleháme. Tekutou směs vlijeme do moučné. Přidáme hrušky z pánve a promícháme. Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky. Rozdělíme do nich těsto. Povrch posypeme mandlemi. Naplněnou formu vložíme do trouby a muffiny pečeme při 180 °C asi 35 minut.

Suroviny:

1 hruškový kompot, 50 g másla, 50 g třtinového cukru, 80 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 60 g mandlové mouky nebo jemně namletých mandlí, 60 g kokosu, 1 lžička mleté skořice, špetka soli, 1 vejce, 180 ml mléka, 80 g třtinového cukru, 50 g mandlových lupínků mna posypání