Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Krůtí stehna s citronem a česnekem - 19. 3. 2019

Krůtí nakrájené na kousky opečeme na barvu. Opečené maso přendáme do pekáče. Přidáme nakrájený česnek a citron. V pánvi po pečení rozpustíme máslo. Posypeme ho moukou a orestujeme. Do jíšky

Krůtí nakrájené na kousky opečeme na barvu. Opečené maso přendáme do pekáče. Přidáme nakrájený česnek a citron. V pánvi po pečení rozpustíme máslo. Posypeme ho moukou a orestujeme. Do jíšky vlijeme víno a vývar. Osolíme a opepříme a provaříme. Povařenou omáčkou zalijeme maso. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C 45-60 minut. Během toho brambory smícháme s česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem a ochucené brambory rozložíme do pekáčku. Pečeme v troubě. Servírujeme s krůtím masem.

Suroviny:

400 g vykostěného krůtího stehna (zhruba 1 stehno), 500 ml drůbežího vývaru, 10 stroužků česneku, 50 ml olivového oleje, 2 citrony, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého vína suchého, sůl, pepř, hrst bazalky

Na přílohu: malé brambůrky, plátky česneku, sůl, pepř, olivový olej, tymián