Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Jehněčí polpette - 21. 3. 2019

Smícháme jehněčí maso, vejce, petrželovou nať, oregano, pepř, sůl, cibuli, namočenou housku a mátu, propracujeme a necháme odležet v lednici 1 hodinu. Tvoříme placky, do každé dáme kousek tofu

Smícháme jehněčí maso, vejce, petrželovou nať, oregano, pepř, sůl, cibuli, namočenou housku a mátu, propracujeme a necháme odležet v lednici 1 hodinu. Tvoříme placky, do každé dáme kousek tofu a smažíme na pánvi, do které přidáme tymián, česnek. Dopečeme v troubě 10 minut na 180 °C. Na salát vymícháme v malé misce citronovou šťávu, olej, sůl, citronovou kůru. Vmícháme ředkvičky, mrkev, řapíkatý celer a rukolu.

Suroviny:

mleté hovězí maso – krk 300 g, 100 g tofu, 1 červená cibule, pár lístků máty, lístky petržele, oregano, plátek toastového chleba či jiného bílého pečiva, pepř, sůl, ½ lžičky citronové kůry, 1 vejce, olivový olej