Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Losos se zázvorem a javorovým sirupem - 26. 3. 2019

Na marinování lososa rozmícháme javorový sirup, nasekaný zázvor, česnek, chilli a pomerančový džus. Do marinády vložíme filety lososa a necháme marinovat nejlépe přes noc. Namarinovaný losos poté vyndáme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme. Marinádu vlijeme do kastrůlku a svaříme. Lososa opečeme na grilovací pánvi a během opékání ho potíráme svařenou marinádou. Pánev s lososem nakonec vložíme do trouby a dopečeme. Pečené batáty rozřízneme a vydlabeme ze slupky, přidáme máslo, tymián a rozmačkáme. Na pánvi ještě opečeme zeleninu. Na talíř servírujeme lososa, batáty a zeleninu.

Potřebujeme:
2x 200 g filet lososa (2 porce)
80ml javorového sirupu
100 ml čerstvého pomerančového džusu
2 stroužky česneku
1 lžička drceného sušeného chilli
sůl, pepř

Na přílohu:
2 batáty upečené ve slupce doměkka
Brocolinni nebo zelený chřest na servírování
2 lžíce másla
najemno nasekaný tymián, hrubá sůl

Recepty