Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Kremrole s čokoládovým krémem - 27. 3. 2019

Na náplň svaříme smetanu. Pak ji sundáme z ohně a po krátkém zchladnutí vmícháme čokoládu. Po úplném vychladnutí vložíme do lednice a necháme chladit do druhého dne. Druhý den upečeme trubičky. Do mísy robota prosejeme mouku, přidáme máslo, žloutky, kefír a zpracujeme těsto. Těsto zabalíme a necháme 4 hodiny odležet v chladu. Poté odleželé těsto rozválíme, nakrájíme na pruhy 3 cm široké a navineme na kovové trubičky. Naskládáme na plech a potřeme vajíčkem. Pečeme při 220 °C asi 15 minut, pak necháme krátce vychladnout na trubičce a opatrně sejmeme. Vychlazenou čokoládovou smetanu vyšleháme, přendáme do cukrářského sáčku a naplníme do trubiček.

Na těsto potřebujeme:
250 g hladké mouky
250 g másla
2 žloutky
6 -7 lžic kefíru

Na krém:
200 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
moučkový cukr na posypání


Recepty