Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce - 28. 3. 2019

Mleté maso smícháme s pečivem, vejci, rozinkami v balsamiku, petrželkou,

Mleté maso smícháme s pečivem, vejci, rozinkami v balsamiku, petrželkou, sušenými rajčaty na menší kousky, oreganem, polovinou parmezánu, citronovou kůrou, solí a pepřem. Tvoříme kuličky velikosti golfového míčku, které osmahneme ze všech stran na oleji (5 min). Zalijeme rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou, posypeme parmezánem a pečeme při 230 °C 10 minut. Hotové servírujeme s bazalkou.

Na omáčku v hrnci necháme zesklovatět cibuli a česnek najemno, přidáme chilli papričku a nasekané ančovičky. Přidáme rajčata a vaříme/redukujeme cca 20 minut. Přilijeme trochu octa, osolíme, opepříme, přidáme čerstvou nasekanou bazalku. Dle chuti můžeme přidat také trochu cukru.

Potřebujeme:
500 g mleté jehněčí kýty
100 g bílého pečiva
50 g parmezánu
50 g sušených rajčat
50 g rozinek (5 min namočené v balsamiku)
hrst nasekané petrželky
citronová kůra, lžíce oregana

Na omáčku:
1 červená cibule, 2 stroužky česneku
800 g drcených rajčat
2 filety ančoviček
1 chilli paprička
mozzarella
červený vinný ocet
bazalka dle chuti, sůl a pepř