Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Skládaný dort - 3. 4. 2019

Den předem upečeme korpusy. Na tmavý korpus bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku s kakaem. Hotové těsto naplním do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Na světlý korpus bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do pěny. Pak obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplním do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Na krém rozpustíme čokoládu a vyšleháme ji se změklým máslem. Tmavý i světlý dortový korpus rozkrojíme na dva díly. Pomocí tvořítka vykrojíme z korpusů kruhy. Z vykrojených kruhů složíme barevné korpusy - vzniknou dva korpusy, které se skládají ze dvou světlých kruhů a jednoho kakaového a dva korpusy, které se skládá ze dvou kakaových kruhů a jednoho světlého. Jeden složený korpus dáme na dortovou podložku, potřeme ho krémem, na něj položíme korpus s kruhy v opačném pořadí a potřeme ho krémem, pak položíme opět korpus s kruhy v opačném barevném pořadí a potřeme krémem. Zakončíme posledním korpusem a dáme zatuhnout. Zatuhlý dort potřeme na povrchu zbylým krémem. Z bílé a tmavé čokolády uděláme škrabkou hoblinky a posypeme jimi dort.

Suroviny:

Kakaový korpus: 6 vajec, 150 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g hladké mouky, 30 g kakaa, 6 lžic oleje

Světlý korpus: 6 vajec, 150 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 180 g hladké mouky, 6 lžíce oleje

Náplň: 250 g másla, 100 g bílé čokolády nasekané

Na hoblinky: 100 g bílé čokolády a 100 g hořké čokolády (nebo koupit hotové hoblinky)

Recepty