Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Jednoduché celozrnné bulky - 8. 4. 2019

Do mixéru dáme sýr cottage a vejce. Rozmixujeme. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a kmín. Přidáme umixovanou směs a zpracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, navlhčenýma rukama vytvoříme 4 bulky a dáme je na plech. Bulky nařízneme do kříže. Potřeme olejem. Posypeme kmínem a solí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C 20 minut. K bulkám si připravíme mrkvovou pomazánku. Na másle osmahneme nastrouhanou mrkev. Ochutíme ji česnekem a citronovou šťávou. Vychladlou orestovanou mrkev dáme do mísy. Přidáme žervé a promícháme.

Suroviny:

150 g (1 kelímek) cottage sýru, 1 vejce, 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátů, 3/4 lžičky soli, ¾ lžičky kmínu, olivový olej na potření, sůl (hrubě mletá) na posypání, kmín na posypání
pomazánka: 2 velké mrkve (nastrouhat nahrubo), 1 lžíce přepuštěného másla, 200 g žervé, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, pár kapek citronové šťávy

Recepty