Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Marocký kuskus se zeleninou a cizrnou - 9. 4. 2019

Na oheň postavíme pánev s olejem. Vsypeme cibuli a česnek a restujeme doměkka. Přidáme rajčatovou pastu a koření. Restujeme 2 minuty. Pak do pánve přidáme růžičky květáku, nakrájenou papriku a očištěné mrkvičky. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Oloupané rajče a cuketu nakrájíme a přidáme do pánve. Pak vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme nasekaný koriandr. Vývar na zalití kuskusu přivedeme k varu. Kuskus v míse smícháme s olejem. Zalijeme vroucím vývarem, osolíme a necháme nabobtnat. Na velký talíř servírujeme nabobtnaný kuskus a zeleninu.

Suroviny:

2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce dvojitého rajčatového koncentrátu, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky kajenského pepře, 1 lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého římského kmínu, ¼ květáku, hrst baby mrkviček, 1 červená paprika, 2 velká masitá rajčata (oloupaná), ½ cukety, 150 g uvařené (sterilované) cizrny, hrst koriandru, sůl, pepř, 1 l zeleninového vývaru

Recepty