Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Čekanka na pomerančích s gorgonzolou - 16. 4. 2019

Na granolu smícháme ovesné vločky, pekanové ořechy a slunečnicová semínka, med, sůl a olejem. Směs rozprostřeme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 35-45 minut. Čekankové puky rozřízneme podélně a posypeme je cukrem. Zahřejeme pánev a poloviny čekanek opečeme na barvu. Opečené čekanky zalijeme pomerančovou šťávou a sójovou omáčkou. Přidáme máslo. Přiklopíme a podusíme. Podušenou čekanku vyndáme z pánve do pekáčku. Posypeme ořechy a gorgonzolou. Krátce zapečeme. Zapečenou čekanku posypeme granolou a polijeme zredukovanou omáčkou.

Suroviny:

3 čekanky, cukr, 50 ml sojové omáčky kikkomann, 200 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (4 pomeranče?), 100 g másla, hrst pekanových ořechů, 150 g gorgonzoly

Granola: 80 g ovesných vloček (celé), 40 g pekanových ořechů, 30 g slunečnicových semínek, 4 lžíce medu, hroznový olej, maldonská sůl

 

Recepty