Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Beránek s kandovaným ovocem - 17. 4. 2019

Nakrájený kandovaný ananas, kiwi a třešně dáme do misky a zalijeme alkoholem.

Nakrájený kandovaný ananas, kiwi a třešně dáme do misky a zalijeme alkoholem. Žloutky utřeme se změklým máslem, polovinou cukru, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůru. Zbylý cukr ušleháme s bílky na sníh. Žloutkovou pěnu a bílkový sníh smícháme. Přidáme namočené kandované ovoce, kokos a jogurt. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do formy na beránka. Vložíme do vyhřáté trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut. Upečeného beránka necháme zchladnout, pak vyklopíme z formy.

Suroviny:

Těsto: 75 g kandovaného ananasu, 75 g kandovaného kiwi, 75 g kandovaných třešní, 75 ml alkohol (tuzemák nebo brandy), 3 vejce, 200 g másla, 300 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 60 g kokosu, 200 g bílého jogurtu, 300 g hladké mouky, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva

dohotovení: moučkový cukr na posypání, stuha na mašli