Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Bezlepkový ořechový beránek - 18. 4. 2019

Troubu předehřejeme na 160 °C, beránka dobře vymažeme a dobře vysypeme ořechy. Bílky oddělíme od žloutků, žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Ve velké míse smícháme suché ingredience: mouku, ořechy a sodu. Banány rozmačkáme vidličkou a spolu se žloutkovou směsí a olejem je přidáme k sypkým ingrediencím. Umícháme těsto, do nějž opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 45 minut na 160 °C. Beránka opatrně vyklopíme, ještě když je teplý, nikoli však ihned po vytažení z trouby.

Suroviny:

Olej na vymazání formy, 150 g mletých vlašských ořechů + 50 g na vysypání formy, 4 vejce, 150 g cukru, 150 g pohankové mouky, 1 lžička jedlé sody, špetka soli, 2 zralé banány, 200 ml slunečnicového oleje, špetka soli