Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Salát z pečených paprik - 23. 4. 2019

Papriky vcelku opečeme, až se na nich začnou tvořit tmavé puchýřky. Vložíme je do mísy, zakryjeme folií a necháme spařit. Pak je oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji. Nakrájené chorizo opečeme dokřupava. Opečené žampiony s chorizem vyndáme do síta a necháme okapat. Na marinádu smícháme olej, citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a lístky tymiánu. Papriky, žampiony a oloupané fava fazole marinujeme v připravené marinádě a skládáme na talíř. Doplníme plátky avokáda, posypeme opečeným chorizem a ozdobíme bazalkou. Můžeme ještě doplnit opečeným sýrem halloumi nebo krutony.

Suroviny:

1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 150 g fava fazolí, 100 g choriza (nakrájet), 50 ml olivového oleje, 10 ks krémových žampionů, avokádo na marinádu: olivový olej extra panenský, citron, hnědý cukr, lístky tymiánu, sůl, pepř

Recepty