Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Bublanina z višňového kompotu - 24. 4. 2019

Vejce vyklepneme do mísy robota. Přidáme cukr a vanilkový cukr a ušleháme do pěny. Do našlehané pěny postupně během šlehání přiléváme olej a mléko. Pak robot vypneme a k našlehané pěně prosejeme mouku s kypřícím práškem. Těsto promícháme a rozetřeme do pekáčku. Na náplň rozmícháme tvaroh, cukr, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Z ochuceného tvarohu tvoříme lžičkou na povrchu těsta hromádky. Na těsto rozložíme vypeckované kompotované višně. Bublaninu pečeme při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku.

Suroviny:

Těsto: 4 vejce, 350 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 ml oleje, 200 ml mléka, 450 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva

Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 80 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 300 g višňového kompotu bez nálevu, moučkový cukr na posypání 

Recepty