Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Sepiové rizoto - 30. 4. 2019

Na oheň dáme kastrol s olejem a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme rýži a krátce ji orestujeme. Vlijeme víno a pomalu vaříme. Postupně přiléváme vývar. Mícháme a vaříme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a barvivo. Stáhneme z ohně. Vmícháme máslo. Nakrájené chorizo opečeme na pánvi. Na jiné pánvi opečeme baby kalamáry, tymián a česnek. Na talíř servírujeme rizoto, na něj opečené chorizo a kalamáry, rukolu a hoblinky parmazánu.

Suroviny:

50 ml olivového oleje, 1 menší oloupaná šalotka nakrájená nadrobno, 80 g rýže Vialone nano, 50 ml bílého vína, 250 ml zeleninového vývaru, 20 g parmazánu (nastrouhat), 4 g sepiového barviva, 30 g másla, 100 g choriza (nakrájené na kostičky), 20 g parmazánu na hoblinky, hrst rukoly,Baby kalamary (očištěné), 1 stroužek česneku na plátky, snítka tymiánu, olej, 1 lžíce másla

Recepty