Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Quiche s chřestem a fetou - 7. 5. 2019

Do robota dáme mléko, vejce, cukr, sůl, mouku a kostky másla. Vypracujeme těsto. Hladké těsto vyjmeme z robota a necháme zabalené ve folii odležet 2 hodiny v chladu. Odleželé těsto rozválíme přes pečící papír. Rozválené těsto přeneseme do formy. Na těsto dáme pečicí papír. Zatížíme a pečeme při 180 °C 45-60 minut. Ve vodě povaříme bílý chřest. Pak krátce zelený. Chřest zchladíme a nakrájíme. Na náplň rozšlehá vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Tekutinu vliju do předpečeného korpusu. Naskládám nakrájený chřest a kostky sýra feta. Vložím do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 20-30 minut.

Suroviny:

korpus: 100 ml mléka, 1 vejce, lžička cukru krupice, sůl, 250 g hladké mouky, 110 g másla, (450 g hrachu na zatížení)

náplň: 1 svazek zeleného chřestu, 1 svazek bílého chřestu oloupat (na vaření chřestu – do vody 1 citron, lžíce cukru), 300 ml smetany, 300 ml celých vajec, sůl, pepř, muškátový oříšek, 150 g sýra feta na kostky, smetana a pažitka na servírování

Recepty