Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Jambalaya - 9. 5. 2019

Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a chorizo na kolečka. V pánvi

Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a chorizo na kolečka. V pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte kuře. Vyjměte, vložte chorizo a opět opečte. Vyjměte a odložte ke kuřeti. Do uvolněné pánve dejte cibuli, celer, papriku a česnek. Zvolna opékejte, dokud cibule nezměkne (pokud je pánev moc suchá, přilijte trochu vody či oleje). Přidejte bobkový list a za stálého míchání nechte koření rozvonět (asi minutu). Vmíchejte rajčata, rýži, vývar, kuře a chorizo. Osolte, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Za občasného míchání nechte pomalu vařit 20–25 minut, aby rýže byla měkká. Těsně před koncem vaření přidejte krevety a nechte je prohřát, až zrůžoví. Pokud je třeba, přilijte ještě vodu nebo vývar, jambalaya nemá být suchá. Posypte petrželkou a podávejte. 

Suroviny:

500 g kuřecích stehenních řízků, 200 g klobásy chorizo, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, nakrájená nahrubo, 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky, 1 zelená paprika, nakrájená na proužky, 2 stroužky česneku, drcené, 1 bobkový list, 400 g konzerva drcených rajčat, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, propláchnuté, 1 litr kuřecího vývaru, 300 g syrových krevet, vyloupaných, sůl a čerstvě mletý pepř, 2 lžíce hladkolisté petrželky