Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Slaný batátový koláč bez mouky - 20. 5. 2019

Batát nastrouháme nahrubo do mísy. Mozzarellu natrháme do nádoby na mixování.

Batát nastrouháme nahrubo do mísy. Mozzarellu natrháme do nádoby na mixování. Přidáme vejce a rozmixujeme dohladka. Rozmixovanou mozarellu přidáme do mísy k nastrouhaným batátům. Nakrájíme papriku na proužky a sušená rajčata na menší kousky. Oboje přidáme do mísy. Do směsi prolisujeme česnek. Vsypeme nastrouhaný parmazán, nakrájenou cibuli a kostky tofu. Osolíme a okořeníme oreganem a mletou paprikou. Směs vyklopíme do pekáčku 30x 25 cm, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.

Suroviny:

490 g oloupaných batát (590 g neočištěného, zhruba 1 velký kus), 125 g (1 ks) mozzarella, 4 vejce, 1 barevná paprika, hrst sušených rajčat v oleji, 1 cibule nakrájená najemno, 3 stroužky česneku, 100 g uzeného tofu, 80 g parmezánu, mletá uzená paprika, oregano