Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Telecí tataráček na bramborové placce - 21. 5. 2019

Maso nakrájíme na drobné kousky. Okurčičky a šalotku nakrájíme nadrobno.

Maso nakrájíme na drobné kousky. Okurčičky a šalotku nakrájíme nadrobno. Nakrájené maso, okurku a šalotku dáme do mísy. Ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem, vařeným hořčičným semínkem a promícháme. Připravíme bramborové placky. Nastrouháme bramboru a cuketu. Dáme vykapat do síta. Pak smícháme se solamylem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Pak tvoříme v rozpálené pánvi placičky a opékáme je z obou stran. Na talíř položíme placku. Na placku vytvarujeme porci tataráku. Do dolíku v tataráku vyklepneme křepelčí vajíčko a dozdobíme.

Suroviny:

150 g telecí svíčkové, 60 g malých okurčiček, 1 oloupaná šalotka, citronová šťáva (citron), sůl, pepř, 30 ml hořčičného oleje, hořčičné semínko (uvařené), placky: 2 velké brambory, 1 malá cuketa, 2 bílky, malé množství solamylu, stroužek česneku, sůl, pepř, slunečnicový olej, na servírování křepelčí vejce, bylinka