Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Pečená karotka s ovčím sýrem - 28. 5. 2019

Nejdříve dáme péct granolu. Do mísy dáme vločky, pinie, slunečnicová semena,

Nejdříve dáme péct granolu. Do mísy dáme vločky, pinie, slunečnicová semena, lžičku medu, lžíci oleje, špetku soli a promícháme. Rozložíme na plech a pečeme při 160 °C asi 35 minut. V misce připravíme marinádu na mrkev. Smícháme med, sůl, pepř, olej a lístky tymiánu. Do marinády dáme mrkve. Namarinované mrkve rozložíme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Sýr dáme do misky se smetanou, solí a pepřem. Vyšleháme. Pak přidáme nasekanou pažitku. Rozinky podélně rozkrojíme. V misce rozmícháme citronovou šťávu, cukr a koňak. Rozinky vsypeme do marinády. Upečené mrkve za tepla oloupeme. Rozložíme je na servírovací talíř. Doplníme vyšlehaným ovčím sýrem a marinovanými rozinkami.

Suroviny:

2 žluté mrkve a 2 fialové mrkve (očistit ale neloupat), 1 lžíce medu, snítka tymiánu, olivový olej, sůl, pepř, piniová granola: 50 g celých ovesných vlček, 25 g pinií, 25 g slunečnicového semínka, 1 lžička medu, 1 lžíce hroznového oleje, ovčí sýr: 150 g čerstvého ovčího sýra, 50 ml smetany, sůl, pepř, pažitka, marinované rozinky: hrst zlatých rozinek jumbo, 1 lžíce cukru, 1 citron, 50 ml koňaku