Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Obrácený pomerančový koláč - 29. 5. 2019

Pomeranče nakrájíme na kolečka. Svaříme vodou a cukrem. Vložíme kolečka

Pomeranče nakrájíme na kolečka. Svaříme vodou a cukrem. Vložíme kolečka pomerančů a pozvolna vaříme 6 minut. Oddělíme bílky od žloutků. Ke žloutkům přidáme máslo, cukr, kůru a šťávu z pomeranče. Vyšleháme. Zároveň vyšleháme bílky na sníh. Sníh spojíme s vyšlehanými žloutky. Do směsi prosejeme mouku, vmícháme mandle a ricottu. Nakonec vmícháme škrob. Na dno koláčové formy skládáme povařené pomeranče. Těsto vlijeme do formy na pomeranče. Koláč pečeme při 180 °C 45 minut. Pak ho necháme asi 20 minut ve formě vychladnout. Sejmeme formu, na koláč položíme talíř a otočíme.

Suroviny:

1 červený pomeranč bio (s tenkou kůrou), 1 oranžový pomeranč bio (s tenkou kůrou), 100 g krupicového cukru, 100 ml vody, fěsto100 g másla, 150 g moučkového cukru, 3 vejce, kůra a šťáva z 1 citronu, špetka soli, 100 g hladké mouky, 50 g mandlové mouky nebo jemně namletých mandlí, 170 g ricotty, 45 g kukuřičného škrobu