Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Zapečené kapustové závitky - 30. 5. 2019

Troubu předehřejeme na 190 °C. Máslem vymažeme mělkou zapékací mísu. Ze zelí

Troubu předehřejeme na 190 °C. Máslem vymažeme mělkou zapékací mísu. Ze zelí vyřízneme košťál a rozebereme ho na listy. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a na dvě minuty do ní listy ponoříme. Pak je zchladíme a dobře osušíme. Máslo rozpustíme na pánvi a osmahneme na něm doměkka cibuli a česnek; dvě až tři minuty stačí. Přidáme kmín a bobkové listy, ještě další dvě minuty opékáme, nakonec vsypeme papriku a mícháme ji, aby se rozvoněla. Směs dáme do velké mísy, vyjmeme bobkové listy, vmícháme rozinky, rýži a nakonec i oba druhy masa. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Nyní přijde na řadu tvořítko na závitky. Zelný list umístíme do tvořítka, do něj vložíme část masové směsi a zarolujeme. Hotové závitky pokládáme na střídačku s klobáskami do připravené zapékací mísy (vždy spojem rolky dolů). Rajčatovou omáčku vlijeme do pekáče k zelným závitkům s klobásami. Zakryté pečeme 45 minut. Servírujte ozdobené hustou zakysanou smetanou.

Suroviny:

olej, cibule, česnek, kmín, bobkový list, pálivá paprika, rozinky, uvařená rýže, mleté hovězí a vepřové maso, sůl, pepř, hlávka zelí či kapusty, paprikové klobásky či chorizo, rajčatová omáčka, zakysaná smetana