Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Plněné cuketové květy - 11. 6. 2019

Vymačkáme ricotu a dáme ji do mísy. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou

Vymačkáme ricotu a dáme ji do mísy. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a promícháme. Připravenou náplň přendáme do cukrářského sáčku a plníme květy. Na těstíčko rozmícháme sypkou směs na tempuru s minerálkou. Naplněné květy obalujeme v mouce a těstíčku. Vkládáme do zahřátého oleje a smažíme. Pak je servírujeme s petrželovou majonézou. Na petrželovou majonézu žloutky mixujeme do zhoustnutí za přilévání petrželového oleje. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a citronovou šťávou.

Suroviny:

cuketové květy, hl. mouka, směs tempura, minerálka, 500 ml řepkového olej na smažení, řeřicha, ředkvičky (nakrájet na plátky do vody), náplň: 300 g vykapané ricotty, bazalka, 1 citron (kůra a šťáva), sůl, pepř, petrželová majonéza: 2 žloutky, 150 ml petrželového oleje (150 ml řepkového oleje, 2 hrsti petržele), ½ lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, citronová šťáva