Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Mramorová bublanina s jahodami - 12. 6. 2019

Do mísy robota dáme máslo, cukr a vanilkový cukr. V průběhu tření do

Do mísy robota dáme máslo, cukr a vanilkový cukr. V průběhu tření do másla přidáme postupně žloutky. Bílky s cukrem vyšleháme na sníh. Sníh spojíme s utřeným máslem se žloutky. Do hmoty prosejeme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do formy. Jahody obalíme v hrubé mouce a  naskládáme je na povrch. Mezi jahody naskládáme sněhové pusinky. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut.

Suroviny:

100 g másla, 200 g moučkového cukru, 350 g hladké mouky, 150 g krupicového cukru, 6 vajec, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa, 400 g jahod + jahody na ozdobu, 50 g hrubé mouky, 60 g sněhových pusinek, zakysaná smetana na servírování