Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Zastřené vejce s holandskou omáčkou a chřestem - 13. 6. 2019

Připravíme si holandskou omáčkou redukcí vinného octa v kastrůlku,

Připravíme si holandskou omáčkou redukcí vinného octa v kastrůlku, rozehřátím másla v jiném kastrůlku a vyšleháním žloutků s máslem a redukcí v dalším kastrůlku (vodní lázni). Dochutíme. V jiném rendlíků přivedeme vodu k varu, přidáme několik lžic octa a vyklepneme do něj vejce. Pár minut povaříme. Chřest blanšírujeme v osolené vodě s citronovou šťávou. Zastřené vejce podáváme na house se šunkou, chřestem, zalité holandskou omáčkou, posypané pažitkou.

Suroviny:

vejce, vinný ocet, máslo, chřest, sůl, pepř, houska/toast. chleba, šunka, citron, pažitka