Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Jahodová mísa - 19. 6. 2019

Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě a vmícháme ji do vyšlehané šlehačky. Pak

Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě a vmícháme ji do vyšlehané šlehačky. Pak vmícháme zakysanou smetanu, moučkový a vanilkový cukr. Jahody nakrájíme na plátky. Na dno mísy naskládáme piškoty. Na piškoty rozetřeme část šlehačkového krému. Na krém a po stranách mísy skládáme plátky jahod. Na jahody skládáme opět piškoty. Na ně rozetřeme další vrstvu krému. Opět naskládáme jahody. Zakončíme vrstvou krému. Dezert necháme v chladničce odležet 4 hodiny. Na ozdobu připravíme jahodové myši. Nařízneme jahody a do zářezů vložíme mandlové lupínky jako uši. Rozpuštěnou čokoládou vytvoříme na jahodách oči a čumák. Z želé provázků vytvoříme ocásky. Jahodové myši naskládáme na naplněnou mísu.

Suroviny:

200 ml smetany ke šlehání (vyšlehat), 1 sáček želatiny na studenou přípravu, 100 ml vlažné vody, 600 g zakysané smetany, 150 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 500 g jahod, 240 g kulatých piškotů, na myši: 8 velkých jahod, mandlové lupínky, bílá mléčná čokoláda, cukrové perličky, želé bonbony (dlouhé tenké na ocásky)