Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Bezlepkový koláč s ovocným tvarohem - 24. 6. 2019

Natrháme mozzarellu do mixéru. Vyklepneme k ní vejce a rozmixujeme.

Natrháme mozzarellu do mixéru. Vyklepneme k ní vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přendáme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo, mandlovou mouku, xylitol a promícháme. ¼ těsta dáme do sáčku a vložíme do mrazáku. Zbylé těsto necháme zatuhnout v lednici. Připravíme náplň. V kastrůlku krátce povaříme ovoce s xylitolem. Vsypeme ho do mísy. Přidáme vejce a tvaroh. Promícháme. Těsto z lednice rozprostřeme na dno formy. Vlijeme náplň. Na povrch nastrouháme těsto z mrazáku a povrch posypeme mandlemi. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut.

Suroviny:

125 g mozzarelly, 1 vejce, 100 g mandlové mouky, 40 g rozehřátého másla, 30 g xylitolu, špetka jedlé sody, náplň: 150 g mraženého ovoce (lesní mix nebo maliny), 30 g xylitolu, 250 g tvarohu v alobalu, 1 vejce, na posypání: 30 g nasekaných mandlí