Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Krevetové ravioly - 25. 6. 2019

Z mouky, žloutků, soli a oleje připravíme těsto. Těsto vyválíme na tenký

Z mouky, žloutků, soli a oleje připravíme těsto. Těsto vyválíme na tenký plát. Do mísy dáme nasekané krevety a chilli papričku. Nastrouháme kůru z limety. Přidáme smetanu, rybí omáčku, bílek, sůl, pepř a nasekaný koriandr. Promícháme. Na plát těsta naznačíme tvořítkem ravioly. Potřeme vejcem a rozdělíme náplň. Zakryjeme druhým plátem těsta a tvořítkem vypichujeme ravioly. Ravioly vložíme do vroucí vody a vaříme. Mezitím připravíme máslovou emulzi a opečeme bok choy. Na oheň dáme kastrůlek a do něj studený vývar, rybí omáčku, nasekanou chilli papričku, máslo a pepř. Zahříváme a mícháme. Na oheň dáme pánev a do ní olej, zázvor, česnek a rozříznutý bok choy. Opékáme. Uvařené ravioly vyndáme děrovanou lžící do talíře. Přidáme bok choy a pokapeme máslovou emulzí.

Suroviny:

těsto: 250 g mouky, 175 g žloutků, špetka soli, kapka olivového oleje 

náplň: 250 g oloupaných syrových krevet (část nasekaných a část ukutrovaných na fáš), 1 chilli paprička (nakrájet), kůra z limetky, 40 ml smetany, rybí omáčka, 1 bílek, sůl, pepř, koriandr nasekaný + vejce na potření

máslová emulze: 40 ml rybího vývaru, 120 g másla, hrst koriandru, špetka chilli, rybí omáčka

baby bok choy: 2 baby bok choy, 2 lžíce slunečnicového oleje, kousek zázvoru, stroužek česneku, 150 ml zeleninového vývaru