Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Slávky se smetanou a fenyklem - 3. 9. 2019

Potraviny: 1 kg slávek, 2 lžíce olivového oleje, 2 šalotky,

Potraviny: 1 kg slávek, 2 lžíce olivového oleje, 2 šalotky, 1 fenykl, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, bobkový list, 3 snítky tymiánu, 100 ml bílého suchého víny, 300 ml smetany, nasekaná petržel, sůl, pepř, čerstvá bageta

 

Postup: Slávky očistíme. Do velkého hrnce vlijeme olivový olej, vsypeme šalotku, česnek, bobkový list a krátce orestujeme. Poté přidáme mušle, zalijeme bílým vínem a přidáme máslo a tymián. Zaklopíme poklicí a dusíme 5-6 minut. Nakrájíme fenykl a petržel a vsypeme k podušeným slávkám. Vlijeme smetanu. Osolíme a opepříme. Servírujeme s bagetou.