Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Kremrolky se šlehačkou - 4. 9. 2019

Potraviny: Těsto: 500 g hladké mouky, špetka soli, 1 vejce,

Potraviny: Těsto: 500 g hladké mouky, špetka soli, 1 vejce, 250 g ztuženého 100% tuku, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vejce na potření

Náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky vanilkového cukru, moučkový cukr na posypání

 

Postup: Na vál prosejeme mouku. Přidáme vejce, špetku soli, nastrouhaný tuk a zpracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odležet v chladu. Odleželé těsto rozválíme na plát. Rádýlkem rozřežeme na proužky, které následně natočíme na trubičky a naskládáme na plech. Naplněný plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a kremrolky pečeme 25 minut. Pak je necháme lehce zchladnou a ještě teplé opatrně sundáme z trubiček. Smetanu a vanilkový cukr ušleháme na pevnou šlehačku. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku a plníme ji do trubiček.