Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Květák zapečený s omáčkou Mornay - 17. 9. 2019

Potraviny:

1 květák, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky

Potraviny:

1 květák, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, tymián, 400 ml zeleninového vývaru, 150 g strouhaného bílého čedaru, 50 g nastrouhaného parmazánu, muškátový oříšek, kapka třešňovice nebo jiné ovocné pálenky,  150 g modrého sýra (pevnějšího, vhodného na strouhání), hrst panko strouhanky, listová petržel, piniové oříšky

Postup:

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. Poté ho naskládáme do zapékací misky. V kastrůlku rozpustíme máslo, vsypeme mouku a opražíme. Přilijeme vývar, přidáme tymián a provaříme. Poté přidáme smetanu a nastrouhaný sýr čedar i parmazán. Zakápneme třešňovicí. Omáčkou přelijeme květák v misce. Připravíme drobenku na zapékání: do misky rozdrobíme modrý sýr, přidáme hrst strouhanky, pinie, petržel a vytvoříme drobenku. Drobenkou posypeme květák zalitý omáčkou. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 20-30 minut.