Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Švestkové tvarohové knedlíky s mákem - 20. 9. 2019

Potraviny:

Máslo 100g, vejce 3ks, sůl 10g, tučný

Potraviny:

Máslo 100g, vejce 3ks, sůl 10g, tučný tvaroh 300g, mléko 300g, hrubá mouka 900g, cukr moučka na posypání, mletý mák na posypání, rozpuštěné máslo na polití

Postup:

Změklé máslo vyšleháme se solí a vejci. Přidáme tvaroh a část mléka, postupně zapracujeme mouku. Hlídáme si hustotu těsta – nemělo by být příliš tuhé, aby knedlíky po uvaření nebyly tvrdé. Těsto vyválíme, podsypáváme hrubou moukou, vykrojíme kolečka o průměru 10cm. Do středu každého kolečka položíme celou vypeckovanou švestku a pečlivě zabalíme. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě. Servírujeme posypané cukrem, mletým mákem a omaštěné rozpuštěným máslem.

Potraviny na švestkový kompot:

Cukr, švestky, máslo

Postup:

Na pánvi restujeme švestky s cukrem a přidáním másla.