Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Limetková Panna Cotta s ovocem v želé - 26. 9. 2019

Suroviny na ovocnou vrstvu:

borůvky 50 g, maliny 30 g

Suroviny na ovocnou vrstvu:

borůvky 50 g, maliny 30 g, jahody 50 g, meruňka 1 ks, nektarinka 1 ks, dortové želé v prášku (Dr. Oetker) 1 ks, voda, cukr krupice 40 g, citronová šťáva z půlky citronu

Postup:

Ovoce omyjeme, očistíme, podle potřeby pokrájíme. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku (želatinu smícháme s cukrem, pak vsypeme do studené vody a necháme nabobtnat, poté necháme projít varem). Připravené ovoce naaranžujeme do formy na nepečený dort a zalijeme připraveným želé. Necháme vychladit.

Suroviny na smetanovou vrstvu:

smetana 500 ml, cukr krupice 100 g, plátková želatina 20 g, limetková kůra a šťáva z jedné limetky

Postup:

Plátkovou želatinu namočíme v dostatečném množství studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu promícháme s cukrem a uvedeme do varu. Vmícháme vyždímanou želatinu, šťávu a kůru z limetky. Tuto směs nalijeme na ovocnou vrstvu, formu uzavřeme víkem a necháme ztuhnout. Po řádném vychlazení napustíme do středového dílu na několik sekund teplou vodu, vylijeme ji ven, sundáme víko položíme na servírovací podnos. Vyjmeme středový díl, lehkým poklepáním na formu se dort oddělí a formu můžeme sejmout.