Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Polenta s gorgonzolou - 1. 10. 2019

Potraviny:

1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1

Potraviny:

1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, ¾ l vývaru (zeleninový nebo kuřecí), sůl, pepř, 250 g hrubé polenty, 100 g strouhaného parmazánu, snítky tymiánu, hrst kukuřice (zrno), hrst rukoly, hrst, tomberry račátek

Postup:

Šalotku a česnek necháme zesklovatět na másle s olejem. Vlijeme vývar a přivedeme ho k varu. Do vroucího vývaru sypeme za stálého míchání polentu a vaříme. Do povařené polenty vmícháme nastrouhaný parmazán. Rozetřeme ji na plech a necháme vychladnout. Vychladlou zatuhlou polentu nakrájíme. Díly polenty opečeme na grilovací pánvi. Opečenou polentu přendáme na plech, obložíme gorgonzolou a zapečeme. Zapečenou polentu ozdobíme rajčátky a rukolou.