Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Laskonky - 2. 10. 2019

Potraviny:

Těsto: 3

Potraviny:

Těsto: 3 bílky (80 g), 220 g krupicového cukru, 60 g moučkového cukru, 140 g lískových oříšků

Krém: 300 ml mléka, 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 60 g krupicového cukru, 250 g másla

Griliáš: 30 g krupicového cukru, 20 g lískových oříšků (připravíme dopředu)

Postup:

Bílky a polovinu krupicového cukru dáme do mísy, postavíme na horkou vodní lázeň a šleháme 5 minut. Mísu s našlehanými bílky sundáme z vodní lázně. Přidáme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh. Do bílkového sněhu prosejeme moučkový cukr, vsypeme oříšky a promícháme. Sníh rozetřeme přes formu na laskonky na plech. Laskonky sušíme při teplotě 120°C asi 50 minut. Na krém uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Pudink dáme do robota a šleháme. Přidáme máslo a griliáš a prošleháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku a slepujeme jím upečené laskonky.