Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Kvašené bílé zelí a nakladačky - 3. 10. 2019

Kvašené bílé zelí

Suroviny:

více...

Kvašené bílé zelí

Suroviny:

Bílé zelí 3,5kg, 500g cibule,70g soli, kmín celý14g

Postup:

Zelí a cibuli najemno nakrájíme (nejlépe nakrouhat) přidáme ostatní ingredience. Na zelí s cibulí dáme sůl a kmín. Vše promačkáme a plníme do sklenice. Během plnění zelí mírně mačkáme. Na konec dáme závaží pro kvašení. Uzavřeme a dáme do temné místnosti kvasit cca 14 dnů. Poté dáváme do sklenice.

 

Nakladačky

Suroviny:

Okurky 3 kg, sůl 80g, voda 3 2,5 litry, kopr, celý pepř, mrkev

Postup:

Okurky naskládáme do sklenice, přidáme mrkev, kopr a pepř. Vše osolíme a zalijeme studenou vodou. Na konec dáme do sklenice síto pro kvašení. Okurky zůstanou ponořené. Uzavřeme a necháme v temné místnosti kvasit cca 14 dnů.