Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Terina z konfitovaných kachních stehen - 22. 10. 2019

Potraviny: 3 kachní stehna, sůl, 100 g

Potraviny: 3 kachní stehna, sůl, 100 g kachních jater, 500 g kachního sádla, tymián, bobkový list, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 2 jablka, 2 pomeranče, fenyklová semínka nasucho opražená, kapka koňaku, na servírování: bílý chléb.

Postup:

Kachní stehna nasolíme. Vložíme je do kastrolu. Ke stehnům přidáme jablka, cibule a pomeranče překrájené na poloviny, tymián a bobkový list. Zalijeme rozpuštěným sádlem. Vložíme do trouby a konfitujeme 4 hodiny při 130°C. Konfitovaná stehna, cibuli a jablka vyndáme ze sádla. Ze stehen stáhneme kůži a maso natrháme. Jablko bez slupky a cibuli nakrájíme. Maso smícháme s částí sádla. Přidáme nakrájené jablko a cibuli, fenyklová semínka, pomerančovou kůru a koňak. Osolíme, opepříme a urovnáme do teriny. Zalijeme zbylým sádlem a dáme do lednice zatuhnout. Terinku servírujeme s chlebem.