Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Hrušková bábovka - 30. 10. 2019

Potraviny: Těsto: 3 hrušky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 vejce

Potraviny: Těsto: 3 hrušky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 vejce, 280 g krupicového cukru, 100 g másla, 1 balíček vanilkového cukru, 200 ml zakysané smetany, 300 g polohrubé mouky, ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva, 30 g kakaa, moučkový cukr na posypání

 Hrušky loupeme, zbavíme středů, nakrájíme na kousky a promícháme s citronovou šťávou. Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na tuhý sníh. Žloutkovou pěnu a bílkový sníh smícháme. Přidáme mouku s kypřícím práškem. Z těsta odebereme asi ¼ do jiné mísy. K této části těsta prosejeme kakao a promícháme. Bábovkovou formu plníme bílým těstem. Pak dáme vrstvu kakaového těsta. Na ni rozložíme vrstvu hrušek. Pokračujeme ve vrstvení. Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a bábovku pečeme asi 50 minut