Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Pečená husa se zelím z červené řepy, vídeňská cibule a žemlový knedlík - 7. 11. 2019

Suroviny husa: Husa očištěná, sůl, tymián,jablko,

Suroviny husa: Husa očištěná, sůl, tymián,jablko, cibule.

Postup: Očištěnou husu pořádně osolíme (kdo má chuť může husu nechat namočenou přes noc v mléce se solí), jablko a cibuli nakrájíme a s tymiánem dáme do husy. Dáme do pekáče a pečeme bez poklice na 180 °C prsama dolu cca 30 min. Pak husu zalijeme, přiklopíme a pečeme na 150 °C 90 min. Husu aspoň 2 x podlijeme! Pak husu otočíme a bez poklice pečeme 30 min prsama nahoru. Husu rozčtvrtíme a dáme na horní gril dopéct do zlatova.

Suroviny na řepu: 1 pl másla, 1 červená cibule, 1 pl cukru, sůl, 0,1 l červeného vína, červená řepa předem vařená

Postup: Na másle orestujeme červenou cibuli nakrájenou na vídeň, přidáme cukr který necháme lehce zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme svařit a přidáme vařenou a nakrájenou červenou řepu. Kdo chce zapráší hrubou moukou.

Suroviny na knedlíky: 5 rohlíků na kostky nakrájené a opečené, máslo 1/3 kostky, 2 vejce, smetana 0,1l (může být i mléko) , pažitka nakrájená na jemno, mrkev předem vařená nakrájená na drobno, tymián a sůl.

Postup: Rohlíky dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo, smetanu zeleninou a koření. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme. Vše smícháme. Necháme cca 10 min odstát aby se rohlíky nasákli. Následně tvarujeme koule které vaříme v páře cca 10 min.