Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Veganský houbový burguňák - 11. 11. 2019

Potraviny: 60 g olivového oleje na vaření, 3 stroužky

Potraviny: 60 g olivového oleje na vaření, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 ks cibule nadrobno, 3 ks mrkve nakrájené na kolečka,  2 konzervy velkých bílých fazolí, 140 g rajského protlaku, tymiánu (případně sušený), 180 ml červeného vína, 100 ml vody, 500 g žampionů,
+ petržel, pečivo na servírování

Postup: V pánvi zahřejeme olej. Vsypeme cibuli, česnek a nakrájenou mrkev a opékáme. Do pánve přidáme scezené fazole, protlak a tymián. Zalijeme vínem a vodou a vaříme. Žampiony nakrájíme. V menší pánvi zahřejeme olej a vsypeme nakrájené žampiony. Ochutíme solí, pepřem a tymiánem a opékáme je. Do povařené omáčky přidáme opečené žampiony. Porce sypeme petrželkou. Servírujeme s chlebem.