Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Rizoto s pečenou dýní - 12. 11. 2019

Potraviny: 50 ml olivového oleje, 80 g rýže Vialone nano, 1

Potraviny: 50 ml olivového oleje, 80 g rýže Vialone nano, 1 menší oloupaná šalotka, 50 ml bílého vína, 250 ml zeleninového vývaru, 20 g strouhaného parmazánu, 30 g másla, 20 g hoblinek parmazánu, ½  pečené dýně hokajdo, olej, 1 snítka tymiánu, 1 stroužek česneku, 30 ml dýňového oleje, hrst dýňových semen, feta sýr

V kastrolu zahřejeme olej a necháme na něm změknout šalotku. Přidáme rýži a orestujeme ji. Zalijeme vínem a pomalu vaříme. Přiléváme vývar a vaříme. Pečenou dýni rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Pyré přidáme do vařeného rizota. Přidáme nastrouhaný parmazán a vypneme oheň. Vmícháme máslo. Rizoto servírujeme sypané rozdrobeným sýrem, opraženými dýňovými semeny a pokapané dýňovým olejem.