Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Skořicové vafle s karamelem - 13. 11. 2019

Potraviny: 400 ml polotučného mléka, 2 vejce, 3 balíčky

Potraviny: 400 ml polotučného mléka, 2 vejce, 3 balíčky skořicového cukru

špetka soli, 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 10 g kypřicího prášku do pečiva, olej na pečení

Karamel: 100 g krupicového cukru, 1 lžíce medu, 100 ml smetany ke šlehání, 50 g másla

Dohotovení: 150 ml smetany ke šlehání, čerstvé maliny

Mléko, vejce, skořicový cukr a špetku soli vyšleháme. Do vyšlehané směsi prosejeme mouku s kypřícím práškem a promícháme. Těsto necháme 15 minut odpočinout. Pak těsto vlijeme do forem na vafle, Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova, asi 15 minut. Než se vafle upečou, připravíme si karamel. Do kastrůlku vsypeme cukr a necháme ho karamelizovat. Do karamelu přidáme med, horkou smetanu a krátce povaříme. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo.Upečené vafle vyndáme z forem. Na talíři je přelijeme karamelem a ozdobíme šlehačkou.