Tescoma s chutí
Vše o pořaduSoté na curyšský způsob - 14. 11. 2019
Suroviny
1pl oleje, 2 pl másla, 2 pl nakrájené
Suroviny
1pl oleje, 2 pl másla, 2 pl nakrájené šalotky, 400 g nakrájené telecí kýty na nudličky, 200 g nakrájených žampiónů, 1 kl hladké mouky, 0,2 l víno bílé, 0,3 l smetany, 0,1 l telecího svaru (redukovaný vývar), 1 pl pažitka nakrájená, sůl a pepř
Postup
Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájené žampióny hezky do hněda. Pak zprudka orestujeme okořeněné maso na oleji tak, aby bylo uvnitř syrové. Na pánev přidáme máslo a šalotku kterou necháme zesklovatět, zalijeme vínem které necháme vyvařit, přidáme mouku krátce orestujeme zalijeme smetanou a silným vývarem a povaříme svaříme na požadovanou hustotou. Přidáme orestované maso a houby. Převaříme, přidáme pažitku, opět duchutíme a ihned servírujeme! Ideální příloha Spetzle nebo bramborové Rosti.