Tescoma s chutí
Vše o pořaduOřechová roláda s kávovou šlehačkou - 20. 11. 2019
Potraviny: Ořechové bezé: 200 g bílků (8 ks), 140 g
Potraviny: Ořechové bezé: 200 g bílků (8 ks), 140 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 60 g vlašských ořechů (jemně mletých)
Náplň: 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky mleté kávy, 1 balíček vanilkového cukru
Dohotovení: 50 ml smetany ke šlehání, Čokoládová kávová zrna
Den předem svaříme smetanu s kávou a cukrem a necháme do druhého dne v lednici. Bílky a krupicový cukr vyšleháme na pevný sníh. Do vyšlehaného sněhu prosejeme mouku, vsypeme nastrouhané ořechy a promícháme. Těsto rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu. Z vychladlého plátu opatrně odtrhneme pečicí papír a plát přendáme na čistý pečicí papír. Z lednice vychlazenou kávovou šlehačku vyšleháme dotuha. Vyšlehanou šlehačku natřeme na plát a zabalíme do rolády. Roládu v papíru dáme zatuhnout do lednice. Po zatuhnutí odstraníme papír a roládu ozdobíme zbylou kávovou šlehačkou.