Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Ořechová roláda s kávovou šlehačkou - 20. 11. 2019

Potraviny: Ořechové bezé: 200 g bílků (8 ks), 140 g

Potraviny: Ořechové bezé: 200 g bílků (8 ks), 140 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 60 g vlašských ořechů (jemně mletých)

Náplň: 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky mleté kávy, 1 balíček vanilkového cukru

Dohotovení: 50 ml smetany ke šlehání, Čokoládová kávová zrna

Den předem svaříme smetanu s kávou a cukrem a necháme do druhého dne v ledniciBílky a krupicový cukr vyšleháme na pevný sníh. Do vyšlehaného sněhu prosejeme mouku, vsypeme nastrouhané ořechy a promícháme. Těsto rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu. Z vychladlého plátu opatrně odtrhneme pečicí papír a plát přendáme na čistý pečicí papír. Z lednice vychlazenou kávovou šlehačku vyšleháme dotuha. Vyšlehanou šlehačku natřeme na plát a zabalíme do rolády. Roládu v papíru dáme zatuhnout do lednice. Po zatuhnutí odstraníme papír a roládu ozdobíme zbylou kávovou šlehačkou.