Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Květákový krém s romanescem - 21. 11. 2019

Suroviny

2 pl másla, 2 pl nakrájené cibule, víno 0,1 l, ½ květáku, 1 brambora, vývar zeleninový 0,4 l, 0,1 l smetana 30 a + %, muškátový oříšek, sůl, 1 pl másla 200g

Suroviny

2 pl másla, 2 pl nakrájené cibule, víno 0,1 l, ½ květáku, 1 brambora, vývar zeleninový 0,4 l, 0,1 l smetana 30 a + %, muškátový oříšek, sůl, 1 pl másla 200g hlaviček romaneska

Postup

Ná másle orestujeme cibuli, kterou zalijeme vínem. Necháme vyvařit a zalijeme vývarem. Přidáme květák nakrájený na menší kousky a bramboru. Převaříme vše do měkka. Přidáme koření a smetanu. Důkladně rozmixujeme. Podle potřeby naředíme vývarem (vodou) a okořeníme. Na dalším másle orestujeme hlavičky romaneska. Ihned servírujeme.