Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Barmské vepřové kari - 22. 11. 2019

Suroviny

1 lžíce arašídového oleje, 4 stroužky nakrájeného česneku, 3 šalotky nakrájené na vídeň, 1 kl nakrájeného zázvoru na drobno, 2 pl kari pasty, 400g vepřové krkovice,

Suroviny

1 lžíce arašídového oleje, 4 stroužky nakrájeného česneku, 3 šalotky nakrájené na vídeň, 1 kl nakrájeného zázvoru na drobno, 2 pl kari pasty, 400g vepřové krkovice, 2 velké lojovité brambory, 50g opražených arašídů, 1 kl tamarindové pasty, 2 lžíce cukru třtinového, 2 – 3 lžíce rybí omáčky, koriandr hrst, smažená cibule na dekoraci a jasmínová rýže jako příloha

Postup

Na oleji restujeme česnek s šalotku, přidáme kari pastu se zázvorem a necháme rozvonět. Přidáme maso nakrájené na kostky, které zalijeme vodou cca 0,5l a přivedeme k varu. Vaříme cca 20 min a přidáme brambory a tamrindovou pastu. Vaříme tak dlouho až se brambory a maso rozpadají. Ke konci přidáme cukr a rybí omáčku. Zdobíme smaženou cibulí, arašídy a koriandrem. Příloha je jasmínová rýže.