Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Marinovaná kuřecí prsa se zeleninovou rýží - 25. 11. 2019

Potraviny: 2 kuřecí prsa (300 g ), 15 g oleje
marináda: 60 g dijonské hořčice, 30 g javorového sirupu, 30 g citronové šťávy, 1 g tymiánu, sůl, pepř, 50 ml vody,
zeleninová

Potraviny: 2 kuřecí prsa (300 g ), 15 g oleje
marináda: 60 g dijonské hořčice, 30 g javorového sirupu, 30 g citronové šťávy, 1 g tymiánu, sůl, pepř, 50 ml vody,
zeleninová rýže: rýže basmati, brokolice, hrášek, červená cibule nakrájená na plátky, pórek, olivový olej, sůl

Postup:

V míse na marinování smícháme dijonskou hořčici, javorový sirup, citronovou šťávu, tymián, sůl pepř a vodu. Do marinády vložíme kuřecí prsa a necháme rozležet. Pekáček vymažeme olejem. Pak do něj vložíme marinovaná prsa i se zbylou marinádou a vložíme do trouby. Prsa pečeme 20 minut při 180°C. Na zeleninovou rýži uvaříme rýži basmati doměkka. V pánvi na oleji orestujeme zeleninu. Do opečené zeleniny vmícháme uvařenou rýži. Osolíme a posypeme petrželí. Servírujeme s pečenými kuřecími prsy.