Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Polévka Harira - 26. 11. 2019

Potraviny: 500g masitých rajčat, 1 cibule (nakrájená nadrobno), 2 lžíce másla, 250g jehněčího masa, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce

Potraviny: 500g masitých rajčat, 1 cibule (nakrájená nadrobno), 2 lžíce másla, 250g jehněčího masa, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce rajčatového koncentrátu,600ml vývaru z kosti, hrst sekaného čerstvého koriandru, hrst sekané čerstvé petržele, 50g červené čočky loupané,100g namočené cizrny, 4 drobné šalotky (v celku), citronová šťáva, sůl, pepř, koriandr na ozdobu.

 Postup:

V hrnci zpustíme máslo. Vložíme maso a opékáme ho. Přidáme nakrájenou cibuli, kurkumu, skořici a mletý zázvor a dál opékáme. Přidáme nasekaný koriandr a petržel. Po chvilce přidáme nakrájená rajčata a protlak. Zalijeme vývarem. Přidáme čočku a cizrnu a vaříme doměkka. Pak do polévky přidáme oloupané šalotky a vaříme, až změknou). Polévku dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.